ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ УМОВ КРЕДИТУВАННЯ - Шульженко І. В.; Рубан Ю. О. (Інтелект. Особистість. Цивілізація, 2023)
Мета — дослідити проблему споживчого кредитування. Оскільки кредитуван- ня відіграє важливу роль не лише в тому, щоб забезпечити соціальні вимоги населення, а й вплинути на розвиток економіки держави у всіх галузях, розпочинаючи від виготовлення і реалізації товарів та послуг до діяльності часткових підрозділів фінансової системи. Методи. Вирішення поставлених завдань здійснювалось за сприяння таких ме- тодів, як розгляд та узагальнення наукової, науково-популярної літератури та нормативно-правових актів. Результати. Варто ввести певні зміни та вдосконалення в чинне законодавство, котре налаштовує правовідносини в галузі, та внесення нових, сучасних положень щодо кредитування. Оскільки споживче кредитування — найпопулярніший та поширений вид банківських операцій у різних країнах світу. Для прикладу, не завадить прийняти сучасні доповнення у Закон України «Про споживче кредитування», котрий має встановити розбірливі критерії споживчої позики, розмір повідомлення, котрі банк має надати споживачу, а також установити спеціальну відповідальність фінансових закладів за недодержання обов’язку щодо надання відповідної інформації, тощо.